Resuming podcast

16 de Octubre de 2025 a les 15:28

La setmana que ve comença la collita d’olives a caldes, en una temporada marcada per la quantitat i bona qualitat de les olives

Compartir

La collita d’olives d’aquest 2025 arriba amb bones perspectives per a les empreses oleícoles de Caldes de Montbui. Uns camps d’oliveres que llueixen carregats d’olives, en molts casos de la varietat autòctona local de Vera del Vallès.

Una olivera que els últims anys s’ha recuperat i s’ha extès pels camps de Caldes i de tota la comarca, i que es combina amb la varietat tradicional arlequina.

A Mas Curró, un dels principals productors del municipi, ja ho tenen tot preparat per començar dilluns que ve la recol·lecció. Enguany, l’empresa ha incorporat nova maquinària d’última generació amb l’objectiu d’elevar la qualitat del seu oli, fidel a la seva aposta per la innovació i l’excel·lència.

 

Pel que fa a l’altra gran productora local, La Xerona, el seu responsable, Sergi Jimémenez, també apunta que la previsió per a aquesta campanya és molt bona. El clima ha estat favorable, amb pluges en els moments adequats, i tant els arbres com el fruit es troben en excel·lent estat.

En declaracions a Ràdio Caldes, Jiménez espera una collita abundant i un oli de gran qualitat:

 

Més enllà de la collita, Mas Curró està de celebració per l’entrada del seu oli al mercat de Corea del Sud. L’empresa destaca el suport de PRODECA, l’ens públic de la Generalitat que impulsa la internacionalització del sector agroalimentari català, perquè gràcies a aquesta col·laboració, Mas Curró ha pogut establir nous contactes comercials i confia que properament es tradueixin en comandes d’exportació.