8 de Octubre de 2025 a les 15:26
L’Escola Montbui és un dels cinc centres educatius del Vallès Oriental que aquest trimestre participen al programa per evitar el malbaratament alimentari.
La iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental amb la col·laboració de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB i el suport de la Diputació de Barcelona, està adreçada a alumnes de 5è i 6è.
Els tallers, que combinen contingut teòric i activitats pràctiques, tenen com a objectiu sensibilitzar l’alumnat de primària sobre la importància de reduir el desaprofitament d’aliments i promoure hàbits de consum més sostenibles tant a l’escola com a casa.
Durant una hora, els alumnes aborden les causes del malbaratament alimentari des de la producció fins al consum domèstic, i també es treballen estratègies per minimitzar les pèrdues d’aliments a les llars. A través de dinàmiques participatives, els alumnes reflexionen sobre el seu paper com a agents de canvi en la lluita contra aquesta problemàtica ambiental.
En total, hi participen uns 125 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Montbui (Caldes de Montbui), del Bosc (Mollet del Vallès), Turó de Can Gili (Granollers), Pau Casals (Montmeló) i Ronçana (Santa Eulàlia de Ronçana).